Beacon Centre Commission

Back in May this year two students from Somerset College, Taunton were commissioned to design a scheme to improve way-finding in the Beacon Centre at Musgrove Park Hospital.
I collaborated with fellow student, Katie Rudd and we merged our initial proposals to create a colourful and cohesive scheme.  Using my original designs, based on iconic Somerset landmarks, I designed four large pieces of wall art and a co-ordinating pillar wrap which were all produced in enamel by
A J Wells on the Isle of Wight.
Using the same imagery, I then reworked the designs to create frosted window prints which would unify the scheme and provide privacy between the two waiting areas at the centre. These were printed and installed by Empire Signs of Wiveliscombe.

jan-olive-designs-beacon-centre-125

I chose a vibrant colour palette which complemented the turquoise signature colour for the Beacon Centre and Katie then used this same palette and created a meandering floor trail using her intricately hand-drawn organic imagery of typical Somerset plants.

It was a great privilege to be able to work on such a major project alongside the Art for Life team at the hospital and I look forward to embarking on similar projects in the future.

 

SaveSave